Külmsuitsuahi Stoveman 156x60x50cm
Külmsuitsuahi „Stoveman” on mõeldud kala-, liha- ja linnuliha suitsutamiseks. Sobib kasutamiseks koduaeda, suvilasse, turismitallu ja maakodusse. Külmsuitsuahi on kahekambriline, mõlemad on uksega suletavad. Alumine koldeosa on mõeldud kütmiseks, mille kaudu toimub suitsutamiseks vajaliku temperatuuri ja suitsu tagamine. Ülemine osa on suitsutamisruum, milles asuvad neli roostevabast materjalist küpsetusresti ja kerisekivid, viimased tagavad ühtlase temperatuuri hoidmise suitsuahjus ja kerisekivide kohal/peal käib rasvapann, mis väldib suitsutamisel rasva tilkumise kerisele ja selle põlemamineku. Küpsetuskolde laes on toodete riputamiseks kaks 8mm ümarterasest varrast. Stoveman külmsuitsuahju töötemperatuur on alates 50 kraadist ülespoole (sõltuvalt siis tossutaja oskustest ja muidugi kütuse kogusest). Külmsuitsuahju üks osa (tulekode kohale, resti peale) tuleb täita kerisekividega (kulu ca 60kg), mis akumuleerivad energiat, hoides sellega ahju temperatuuri madala ja ühtlasena. Suitsuahi on varustatud ka mehhaanilise termomeetriga 0 – 220 kraadi.
Kütmiseks tohib kasutada vaid suitsetamiseks ettenähtud puuliike!
Stoveman külmsuitsuahju töötemperatuur on 50 kraadist ülespoole.
Suitsuahjude sise- ja välisseinad on valmistatud 3mm lehtterasest,
tulekolde põhi 4mm lehtterasest ja uksed, rasvapann ja korstnamüts on
valmistatud 2mm lehtterasest. Väliselt on Stoveman kuumsuitsuahjud
viimistletud kõrgeid temperatuure taluva kuumuskindla värviga.
Et tagada suitsuahju pikaaegne hea väljanägemine katke suitsuahi peale kasutamist, kui suitsuahi on maha jahtunud, selleks ettenähtud nailonkattega.
Ahju välismõõt: 156x60x50cm (K/L/S)
Küpsetuskambri mõõt: 52x50x45cm (K/L/S)
Küpsetusresti mõõt: 49x42cm (4tk) (L/S)
Restide vahe: 11cm
Kaal: 129kg